Anyukám szülinapjára sütöttem ezt az epres-málnás tortát. Az eredeti receptet itt találtam és azonnal megtetszett. Egy kicsit variáltam rajta, isteni finom könnyű nyári desszert ötlet.
Hozzávalók:
Felső réteghez:
-30 dkg málna és eper vegyesen
-2,5 dl sűrű kókusztej
-2 ek. eritrit
-1 ek.citromlé
-1 csomag zselatin
Középső réteg:
-10 dkg málna
-1 ek zselatin
-1/2 dl víz
Piskótához:
-5 m-es tojás
-6 ek. víz
-1 csomag Paleolit Éléskamra Piskóta lisztkeverék
-2 ek. kókuszzsír
-1 ek. eritrit
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját 1 ek. eritrittel robotgéppel keverd fehéredésig.
A sárgájához adj 6 ek hideg vizet, 2 ek olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá óvatos mozdulatokkal.
Egy 25 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral és oszlasd el egyenletesen benne a tésztát, 180 fokon 25 perc alatt süsd készre.
De persze bármilyen neked szimpatikus piskóta alapot választhatsz hozzá,
10 dkg málnát turmixolj össze 1 ek zselatinnal és fél dl vízzel majd forrald fel. Egy kicsit hagyd hűlni, majd öntsd rá a piskótára. Ez lesz a szigetelő réteg, nehogy elázzon a piskótánk.
A málnát és az epret tedd a turmixgépbe, add hozzá a citromlevet, eritritet és kókusztejet majd turmixold krémesre.
Keverd hozzá a zselatint és forralj egyet rajta. Várd meg amíg egy kicsit kihűl, majd öntsd rá a málnás rétegre és rakd hűtőbe 2-3 órára.
Egy szépen szeletelhető, egyszerű és könnyű torta lesz a végeredmény. Próbáljátok ki! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése