2016. március 25., péntek

Húsvéti töltött kalács


Már tervezgettem ezt a kalácsot megsütni, de tegnap mégis elég nehezen készült el, eltörtem közben pár dolgot, mindig elfogyott valami amiért le kellett futnom a a boltba és még a fényképezőm sem működött.

Szerencsére estére megoldódott a helyzet, így legalább lámpánál le tudtam fényképezni, hogy végre ehessünk belőle.

Kalácsnak indult, de hívjuk inkább húsvéti töltött lepény kalácsnak! :D Ti ne sodorjátok majd olyan vékonyra, mint én, de persze így is finom.

Hozzávalók:

-1 csomag enyhén sózott nyújtható tészta lisztkeverék
-2 tojás
-60 ml kókusztej
-7 dkg kacsazsír
-20 ml citromlé
+
-3 db főtt tojás
-12 dkg főtt sonka
-3 k tormakrém
-1 tojás sárgája a kenéséhez

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, majd öntsük hozzá a lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze.
Hagyjuk pihenni 15 percig.

Két sütőpapír között nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, lehetőleg téglalap alakúra.

A tészta közepén levő sávot kenjük meg a tormával, majd rétegezzük rá a felszeletelt sonkát és tojásokat.

Ezután a két oldalon megmaradt tésztát kb 2 centinként vagdossuk meg egy pizzavágóval, ezeket fogjuk majd egymásra hajtogatni.

Itt most hozok egy linket, hogy mégis hogy képzeljétek el, mert sajnos ekkor még nem tudtam fényképezni, és azért nem árt, ha látjátok, hogy kell elképzelni! :)
 http://www.limarapeksege.hu/2012/04/husveti-toltott-kalacs-ii.html

Hajtsuk vissza a tészta végét, majd a csíkokat hajtogassuk egymásra, egyet jobbról egyet balról amíg végig nem érünk a kalácson.

Kenjük meg a tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése