2016. augusztus 19., péntek

Sárga currys királyrák



Hozzávalók:

-30 dkg királyrák
-1 fej vöröshagyma
-3 dl kókusztej
-2 ek kacsazsír
-1 csomag sárga currypaszta- én most ezt a keveréket választottam, csak chili, citromnád, fokhagyma, shallot, só, kaffir limehéj, galanga, koriander, római kömény, de keverhettek magatoknak saját fűszerkeveréket is.

Elkészítés:

A hagymát kockázzuk fel és a kacsazsíron dinszteljük meg, majd rakjuk hozzá a királyrákot és pár percig forgassuk össze.
Ezután keverjük hozzá a currypasztát, a kókusztejet és fedő alatt főzzük lassú tűzön 20 percig.
Hozzá naan kenyeret sütöttem, de tálalhatjuk karfiolrizzsel is.

A karfiolrizshez egy fej karfiolt vágjunk rózsáira és konyhai robotgépben aprítsuk fel.

Egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olíva olajat, és pár perc alatt pároljuk készre. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük ízlés szerint.

A naan kenyér receptjét pedig itt találjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése