Karácsonyra még elkészülhetnek ezek a falatnyi zserbó bonbonok! Akár az ünnepi asztalra, szaloncukornak, akár gasztro ajándéknak, biztosan mindenkinek ízleni fog! :)
Hozzávalók:
-15 dkg dió
-5 dkg aszalt sárgabarack
-3 ek. cukormentes baracklekvár
-1 kk. fahéj
+1 tábla étcsoki a bevonáshoz
Elkészítés:
Az elmúlt napokban kétszer készítettem el ezeket a bonbonokat, és úgy lesz a legjobb állaguk, ha először az aszalt sárgabarackot rakjuk az aprítógépbe és apróra dolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a diót, fahéjat és a baracklekvárt majd ezzel is jól összedolgozzuk, szép, krémes állagot fogunk kapni amivel könnyű lesz dolgozni.
Formázzunk belőle apró diónyi golyókat, majd rakjuk hűtőbe amíg vízgőz felett megolvasztjuk a csokit.
Ha simára felolvadt a csoki forgassuk meg benne a gombócokat és rakjuk egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tálcára.
Végül rakjuk őket hűtőbe amíg megdermednek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése