Hadd mutassak nektek egy 200 éves tradicionális német marcipános sütit, amiért igazán hálásak lehetünk!
A karácsonyi asztalon is jól mutat és egy bonbonos dobozban
is szuper ajándék lehet.
Ezek a kis hógolyók harapnivalóak, kívül kicsit ropogósak, belül
olvadósan marcipánosak.
Hozzávalók a marcipánhoz:
-1 csésze hántolt mandula
-3 ek darált eritrit
Ha nem éltek cukormentesen, akkor dönthettek úgy is, hogy
marcipánmasszával dolgoztok, ebben az esetben minél magasabb mandulatartalmút
válasszatok.
További hozzávalók:
-1 csésze marcipán
-1 tojás
-2 ek kókuszliszt
-2 ek tápióka keményítő
-a díszítéshez félbevágott hántolt mandula
Elkészítés:
Ha ti magatok vágtok bele a marcipánkészítésbe, egy késes
aprítóban 5-10 perc alatt könnyedén
elkészíthetitek.
A második lépés, hogy a tojást válasszuk ketté, a
tojássárgáját rakjuk félre.
A marcipánhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kókuszlisztet és a tápióka keményítőt.
Jól dolgozzuk össze, a legegyszerűbb ha ezt is a késes
aprítóval tesszük.
Ezután formázzunk belőle diónyi gombócokat és helyezzük egy
sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kenjük meg őket tojássárgájával, és díszítsük félbevágott
mandulával.
Tegyük 1 órára hűtőbe, majd 130 fokra előmelegített sütőben
süssük készre 20 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése