2016. január 13., szerda

Bethmannchen


Hadd mutassak nektek egy 200 éves tradicionális német marcipános sütit, amiért igazán hálásak lehetünk!

A karácsonyi asztalon is jól mutat és egy bonbonos dobozban is szuper ajándék lehet.

Ezek a kis hógolyók harapnivalóak, kívül kicsit ropogósak, belül olvadósan marcipánosak.

Hozzávalók a marcipánhoz:

-1 csésze hántolt mandula
-3 ek darált eritrit

Ha nem éltek cukormentesen, akkor dönthettek úgy is, hogy marcipánmasszával dolgoztok, ebben az esetben minél magasabb mandulatartalmút válasszatok. 


További hozzávalók:

-1 csésze marcipán
-1 tojás
-2 ek kókuszliszt
-2 ek tápióka keményítő
-a díszítéshez félbevágott hántolt mandula

 Elkészítés:

Ha ti magatok vágtok bele a marcipánkészítésbe, egy késes aprítóban 5-10 perc  alatt könnyedén elkészíthetitek.


 A második lépés, hogy a tojást válasszuk ketté, a tojássárgáját rakjuk félre.

A marcipánhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét,  a kókuszlisztet és a tápióka keményítőt.

Jól dolgozzuk össze, a legegyszerűbb ha ezt is a késes aprítóval tesszük.

Ezután formázzunk belőle diónyi gombócokat és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.


Kenjük meg őket tojássárgájával, és díszítsük félbevágott mandulával.

Tegyük 1 órára hűtőbe, majd 130 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése