2015. december 16., szerda

Rozmaringos csirke




Imádom amikor a sütőből szállingózik felém a sült csirkés rozmaringos illat!

Igazán finom és egyszerű téli ebédötlet jön most, még az is könnyedén elkészítheti aki olyan időhiányban szenved, mint mostanában én.

Hozzávalók:

-1 egész csirke (nálam 2 kilós volt)
-2 fej vöröshagyma
-1 citrom
-2 rozmaring ág
-só, bors
-kacsazsír

Elkészítés:

Előző este, de legalább jó pár órával előtte sózzuk be a csirkénket, ezalatt jól át tudja járni a só.

A kacsazsírral jól masszírozzuk át az egész csirkét, majd borsozzuk.

Helyezzük a testébe az egyik rozmaring ágat, 1 hagymát majd egy fél citromot is.

Ezután egy lefedhető edénybe helyezzük a csirkét, öntsünk alá kb fél dl vizet, rakjuk mellé a rozmaringot, a hagymát és a fél citromot.

Fedjük le, majd süssük közepes tűzön 1,5-2 órát, ezután a tetejét levéve még egy kicsit pirítsunk rajta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése