2015. november 27., péntek

Csokitallér goji bogyóval


Most, hogy lassan kezdődik a téli bevackolódás, nem árt, ha van otthon egy kis finomság, pláne, hogyha még immunerősítő is!

Ezek a csokitallérok többek között goji bogyóval és virágporral vannak megszórva.

A goji bogyó rengeteg antioxidánst tartalmaz, tele van A-vitaminnal, segíti kiegyensúlyozni a szervezet koleszterinszintjét, de magas a kálcium és a magnézium tartalma is.

A másik szuperfood ami rákerült a virágpor, amely segít megakadályozni a baktériumok növekedését, erősíti az immunrendszert és még az emésztésre is jó hatással van.

 Hozzávalók:

-10 dkg olvasztott étcsokoládé (tej és szójamentes)
-1 ek kókuszolaj
-goji bogyó, virágpor
-kókuszforgács
-mandula


Elkészítés:

Most egy tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető édesség következik, talán túlzás is lenne azt mondani, hogy jöjjön a recept! :)

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a kókuszolajat.

Egy tálcára fektessünk rá egy szilikonos sütőpapírt, majd adagoljunk az olvasztott csokiból kb egy evőkanálnyi pöttyöket rá. Ez szépen el fog terülni, és amíg még olvadt szórjuk meg a tetejét amivel csak szeretnénk.


Ezek után rakjuk a hűtőbe fél órára megdermedni, ha már kihűlt könnyedén le tudjuk szedni a sütőpapírról.

Próbáljátok ki! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése