2015. november 27., péntek
Csokitallér goji bogyóval
Most, hogy lassan kezdődik a téli bevackolódás, nem árt, ha van otthon egy kis finomság, pláne, hogyha még immunerősítő is!
Ezek a csokitallérok többek között goji bogyóval és virágporral vannak megszórva.
A goji bogyó rengeteg antioxidánst tartalmaz, tele van A-vitaminnal, segíti kiegyensúlyozni a szervezet koleszterinszintjét, de magas a kálcium és a magnézium tartalma is.
A másik szuperfood ami rákerült a virágpor, amely segít megakadályozni a baktériumok növekedését, erősíti az immunrendszert és még az emésztésre is jó hatással van.
Hozzávalók:
-10 dkg olvasztott étcsokoládé (tej és szójamentes)
-1 ek kókuszolaj
-goji bogyó, virágpor
-kókuszforgács
-mandula
Elkészítés:
Most egy tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető édesség következik, talán túlzás is lenne azt mondani, hogy jöjjön a recept! :)
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a kókuszolajat.
Egy tálcára fektessünk rá egy szilikonos sütőpapírt, majd adagoljunk az olvasztott csokiból kb egy evőkanálnyi pöttyöket rá. Ez szépen el fog terülni, és amíg még olvadt szórjuk meg a tetejét amivel csak szeretnénk.
Ezek után rakjuk a hűtőbe fél órára megdermedni, ha már kihűlt könnyedén le tudjuk szedni a sütőpapírról.
Próbáljátok ki! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése