2015. november 21., szombat

Pizza pepperoni


Réges-régen nem ettem már pizzát, ezért már nagyon vártam, hogy mit tartogat számomra ez a pizza keverék.

Szerintem sokan köztetek már kipróbálták a karfiol pizzát, amit régen én is gyakran készítettem, és egész jó pizzaalap tud lenni, de mégsem az igazi, sajnos nem ropogós.

Ezzel szemben ezzel a keverékkel pillanatok alatt össze lehet dobni egy pizzát, több időbe telik a feltétek kiválasztása, mint maga a tészta elkészítése, és azért valljuk be, hogy sokan szenvedünk néha időhiányban, ilyenkor tuti vacsoramegoldás!

Hozzávalók a tésztához:

-1 csomag Paleolit Éléskamra Vékonytésztás Olasz Pizzakeverék
-2 tojás
-2 ek zsiradék
-3 ek víz

Hozzávalók a szószhoz:

-1 vöröshagyma
-sűrített paradicsom
-só, bors
-oregánó, bazsalikom
-kevés zsiradék

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat, olvasztott zsiradékot és a vizet elkeverjük, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket.

Jól dolgozzuk össze és tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a pizzaszószt.

Ehhez a hagymát reszeljük le és egy kevés kacsazsíron dinszteljük meg.

Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük és ha szükséges egy pici vízzel hígítsunk még rajta. Pár percig forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről.

A tésztát két szilikonos sütőpapír között nyújtsuk vékonyra, majd kenjük meg pizzaszósszal. A hűtésnek hála, elég jól kezelhető tésztát kapunk.

Pakoljuk meg tetszőleges feltéttel, nálam pepperoni, parmezán, paradicsom karika és tojás került rá.

Előmelegített sütőben süssük készre.


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése