2016. március 7., hétfő

Medvehagymás pogácsa


Hamarosan érkezik a medvehagyma szezon, néhol már lehet is találni friss leveleket. Anyukámék szedték a napokban ezeket a medvehagymákat, ezekből készült ez a pogácsa is. Nagyon finom lett! :)

Hozzávalók:

-1 csomag Paleolit Éléskamra paleo kenyér mellékíz nélkül lisztkeverék
-1 egész M-es tojás
-2 db tojásfehérje
-10 ml citromlé
-20 ml víz
-3 ek. kacsazsír
-1 kis csokor friss medvehagyma

Elkészítés:

A tojásokat a vízzel, citromlével, vízzel és a megolvasztott kacsazsírral keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és ezzel is keverjük jól össze,majd hagyjuk 20 percig pihenni.

A medvehagymát mossuk meg, majd aprítsuk össze, és pihentetés után keverjük a tésztához.

Szilikonos nyújtólapon nyújtsuk kb 1 cm vastagságúra, és szaggassuk tetszőleges méretűre.

Rakjuk őket sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük meg a tetejüket a megmaradt tojássárgával.

Közepes lángon, előmelegített sütőben süssük készre őket.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése