2016. március 4., péntek
Teszt: Paleo kenyér mellékíz nélkül
Kipróbáltam a Paleolit Éléskamra új kenyérliszt keverékét, habár én az előzőt is szerettem, mert nekem ízlik benne a szezámmagliszt, ez a keverék tényleg jóval semlegesebb ízű, és sokkal levegősebb, könnyebb állagú lett.
A következő hetekben szeretném őket minél szélesebb körbe kipróbálni és megismerkedni velük, de közbe igyekszem majd nem lisztkeverékes recepteket is hozni.
Nem vagyok ellene ezeknek a keverékeknek, mert tényleg könnyű velük dolgozni, sokkal kevesebb kosszal jár a használatuk és az is egyszerűen el tudja készíteni őket, akinek még nincs otthon felraktározva a sos-sok alapanyag.
Hozzávalók:
-1 csomag Paleolit Éléskamra paleo kenyér mellékíz nélkül
-3 dk M-es tojásfehérje
-1 M-es tojás
-20 ml citromlé
-50 ml víz
-1 ek zsiradék
Elkészítés:
A 3 db tojásfehérjét keverd el a tojással, vízzel, citromlével és a zsiradékkal egy tálban.
Utána add hozzá a lisztkeveréket és keverd simára, majd pihentesd 10 percig.
Töltsd szilikonos formába, vagy egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába és süsd 200 fokon 20 percig, majd a 180 fokon 35 percig.
Ebből az adagból kb 35-40 dkg-os kenyeret fogsz kapni.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése