2016. április 20., szerda

Stefánia vagdalt


 Hozzávalók:

-50 dkg darált sertéshús
-1 fej vöröshagyma
-1 szál sárgarépa
-1 tojás
-2 ek. kacsazsír
-1 tk. pirospaprika
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-só, bors
-2 ek cassava dara
-2 ek. kókuszliszt
+4 főtt tojás

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízben hűtsük ki őket.

A sárgarépát, hagymát és fokhagymát hámozzuk meg, majd rakjuk az aprítógépbe és aprítsuk jól össze.

Ezután egy nagy tálban keverjük össze a húst, a fűszereket, a tojást és a többi hozzávalót jól összedolgozott masszává.

Én egy hosszúkás keskeny jénaiban sütöttem meg, ehhez kenjük ki egy kicsit a jénai oldalát zsiradékkal, majd oszlassuk el a massza 1/3-át az alján, rakjuk rá sorban a tojásokat és végül fedjük be a maradék hússal egyenletesen.

Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Érdemes pihentetni egy kicsit a szeletelés előtt, úgy könnyebben lehet majd bánni vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése