2016. április 20., szerda
Stefánia vagdalt
Hozzávalók:
-50 dkg darált sertéshús
-1 fej vöröshagyma
-1 szál sárgarépa
-1 tojás
-2 ek. kacsazsír
-1 tk. pirospaprika
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-só, bors
-2 ek cassava dara
-2 ek. kókuszliszt
+4 főtt tojás
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízben hűtsük ki őket.
A sárgarépát, hagymát és fokhagymát hámozzuk meg, majd rakjuk az aprítógépbe és aprítsuk jól össze.
Ezután egy nagy tálban keverjük össze a húst, a fűszereket, a tojást és a többi hozzávalót jól összedolgozott masszává.
Én egy hosszúkás keskeny jénaiban sütöttem meg, ehhez kenjük ki egy kicsit a jénai oldalát zsiradékkal, majd oszlassuk el a massza 1/3-át az alján, rakjuk rá sorban a tojásokat és végül fedjük be a maradék hússal egyenletesen.
Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Érdemes pihentetni egy kicsit a szeletelés előtt, úgy könnyebben lehet majd bánni vele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése