2016. július 11., hétfő

Karfiol steak


Egy időben nagy sláger volt a karfiol steak, végre nálunk is sorra került!
A paleo előtt nem mondtam volna magamról, hogy ízleni fog valaha is a karfiol, de aztán azóta már megbarátkoztam vele.
Ha így sütitek meg a karfiolt, akkor finom fűszeres és ropogós lesz, és könnyű nyári húsmentes főételt tudtok belőle varázsolni.

Hozzávalók:

-2 közepes fej karfiol
-2 ek. olívaolaj
-1 tk. koriander
-1 tk. fokhagymapor
-1 tk. paprika
-1 tk. só
-1/2 tk. őrölt bors

Elkészítés:

A karfiolokat mossuk meg, majd vágjuk le a leveleket és a torzsáját.

Óvatosan vágjunk belőle 1,5 centi vastag szeleteket, a szélén maradnak majd leeső rózsák, ezeket rakjuk félre és később még felhasználhatjuk másra.

A fűszereket keverjük össze az olajjal, majd kenjük meg vele a karfiol szeletek mindkét oldalát.

Egy tepsi béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt karfiol steakeket.

Előmelegített sütőben süssük mindkét oldalát 15-15 percig amíg szépen megpirulnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése