2016. március 17., csütörtök

Spenótos quiche


Nagyon finom pitét sütöttem a napokban, hidegen és melegen is jól esett, mi ebédre ettük, de reggelire is nagyon jó lehet.


Jól működött a tészta is, könnyen kezelhető és nyújtható, a piteformából pedig egészben is ki lehetett volna venni, egyáltalán nem ragadt bele.

Hozzávalók a tésztához:

-1 csomag enyhén sózott nyújtható tészta
-2 tojás
-40 ml víz
-20 ml citromlé
-50 g kacsazsír

A töltelékhez:

-4 tojás
-4 marék friss spenót levél
-5 szelet bacon
-só, bors


Elkészítés:

A tésztához keverjük össze egy tálban a vizet, tojásokat, citromlét és a kacsazsírt, majd keverjük hozzá a lisztkeveréket.

Hagyjuk pihenni kb 10 percet, addig rakjuk a hűtőbe.

A bacont szeleteljük fel és egy kevés kacsazsíron süssük meg, majd ha kisült a zsírja szedjük ki egy tányérra.

 A maradék zsiradékon fonnyasszuk meg a spenótot amíg össze nem esik. Egy tálban verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a spenótot és a bacont.

A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát két sütőpapír között és rakjuk a piteformába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük elő 10 percig.

Töltsük meg a tojásos keverékkel és süssük még 20 percig.





A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése