Nagyon finom pitét sütöttem a napokban, hidegen és melegen is jól esett, mi ebédre ettük, de reggelire is nagyon jó lehet.
Jól működött a tészta is, könnyen kezelhető és nyújtható, a piteformából pedig egészben is ki lehetett volna venni, egyáltalán nem ragadt bele.
Hozzávalók a tésztához:
-1 csomag enyhén sózott nyújtható tészta
-2 tojás
-40 ml víz
-20 ml citromlé
-50 g kacsazsír
A töltelékhez:
-4 tojás
-4 marék friss spenót levél
-5 szelet bacon
-só, bors
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze egy tálban a vizet, tojásokat, citromlét és a kacsazsírt, majd keverjük hozzá a lisztkeveréket.
Hagyjuk pihenni kb 10 percet, addig rakjuk a hűtőbe.
A bacont szeleteljük fel és egy kevés kacsazsíron süssük meg, majd ha kisült a zsírja szedjük ki egy tányérra.
A maradék zsiradékon fonnyasszuk meg a spenótot amíg össze nem esik. Egy tálban verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a spenótot és a bacont.
A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát két sütőpapír között és rakjuk a piteformába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük elő 10 percig.
Töltsük meg a tojásos keverékkel és süssük még 20 percig.
A
Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós
vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek
megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó
teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése