2013. november 13., szerda

Pirított fahéjas mandula


Most, hogy már felrakták a karácsonyi fényeket, és igazán csípős kinn a hideg, jöjjön valami édes illatos ropogtatni való!

Hozzávalók:

-20 dkg mandula
-10 dkg xilit
-1 ek őrölt fahéj
-5 ek. víz
-+ egy kevés fahéjas xilit a forgatáshoz

Elkészítés:

A mandulát egy serpenyőben folyamatosan rázogatva megpirítjuk.

Egy másik lábosban lassan felforraljuk a többi összetevőt, és hozzá keverjük a mandulát. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk elfőni a vizet, amíg megszilárdult a fahéjas karamella réteg.

Ekkor levéve a tűzről hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megforgatjuk a xilites-fahéjas keverékben.

Tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése