2013. augusztus 23., péntek

Datolyás mandula fagyi


Az abbahagyhatatlan legfinomabb fagyi! Viszont elég tömény, nem szabad belőle sokat enni.

Szerintem olyan íze van, mint az aranygaluskának, ami az egyik kedvenc régi ételem volt. :)

Hozzávalók:

-10 dkg mandula
-10 szem datolya
-2 ek kókuszolaj/ olívaolaj
-1 kis doboz cocomas
- 2 dl víz
-vanília

Elkészítés:

Bedobjuk az aprítógépbe a mandulát ( én hántolatlan mandulát használtam) és a kimagozott datolyát, és a kókuszolajat.


Alaposan összedaráljuk, amíg mandulavaj nem lesz belőle.


Ekkor hozzáadjuk a cocomast, vaníliát és a vizet, ezzel még jól összeturmixoljuk.

Beletöltjük a fagyi gépbe, és hagyjuk krémesre megfagyni.



1 megjegyzés: