2013. augusztus 22., csütörtök

Töltött padlizsán és cukkini

Hozzávalók:

-1 közepes padlizsán
-1 közepes cukkini
-1 fej vöröshagyma
-30 dkg darált hús
-1 paprika
-só, bors, petrezselyem, fokhagyma
-3-4 paradicsom
-2-3 ek. szezámliszt
-1 tojás
-olívaolaj

Elkészítés:

Először is félbevágjuk a padlizsánt és a cukkinit. Kivájjuk a belsejüket, felkockázzuk és besózzuk.

Felkockázzuk a hagymát, paprikát, és paradicsomot és kevés olajon megdinszteljük, amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kifacsart belsejüket.

Egy másik serpenyőben megsütjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Amikor kész, hozzáadjuk a zöldségeket.



Egy kicsit hagyjuk hűlni, hozzákeverjük a tojást, szezámlisztet és a petrezselymet. Beletöltjük a kivájt zöldségekbe, és rákarikázzuk a maradék paradicsomot.



Előmelegített sütőben, olívaolajjal kikent tepsiben fél óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése