2013. július 29., hétfő
Marcipános csokifagyi
Hozzávalók:
-4 dl kókusztej
-10 dkg étcsoki
-10 dk mandulavaj, vagy darált mandula
-2 ek holland kakaópor
-méz ízlés szerint
-1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítés:
A kókusztejet a vaníliával felforraljuk, ekkor hozzáadjuk az apróra felvágott csokit, és a tűzről levéve addig kevergetjük amíg szépen fel nem oldódik benne. Hagyjuk kihűlni a krémet, utána beleöntjük egy turmixgépbe a darált mandulával, mézzel, kakaóporral együtt és jól összeturmixoljuk. Már mehet is be a fagyasztóba, nem kell hűteni és kavargatni, sűrű krémes lesz megfagyva is, hála a kókusztejnek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése