2013. július 29., hétfő

Marcipános csokifagyi


Hozzávalók:

 -4 dl kókusztej
   -10 dkg étcsoki
   -10 dk mandulavaj, vagy darált mandula
   -2 ek holland kakaópor
   -méz ízlés szerint
   -1 rúd vanília kikapart belseje

Elkészítés:

A kókusztejet a vaníliával felforraljuk, ekkor hozzáadjuk az apróra felvágott csokit, és a tűzről levéve addig kevergetjük amíg szépen fel nem oldódik benne. Hagyjuk kihűlni a krémet, utána beleöntjük egy turmixgépbe a darált mandulával, mézzel, kakaóporral együtt és jól összeturmixoljuk. Már mehet is be a fagyasztóba, nem kell hűteni és kavargatni, sűrű krémes lesz megfagyva is, hála a kókusztejnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése