Chili és vanília féle csípős fűszeres édesburgonya krémlevest főztem a napokban, végre valami újdonságot. Igazán különleges íze van, tartalmas sűrű leves, próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
- 1/2 kg édesburgonya
- 6 dl alaplé vagy víz
- 2 dl kókusztej
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm friss reszelt gyömbér
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. koriander
- 3-4 ek. olívaolaj
- chili
Elkészítés:
Az édesburgonyákat mossuk meg, vágjuk félbe és sütőben letakarva süssük készre.
Az olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, majd adjuk hozzá a fűszereket és egy percig pirítsuk így, majd öntsük fel az alaplével.
Adjuk hozzá a megsült édesburgonya kikapart húsát és a kókusztejet, majd botmixerrel pürésítsük.
Ezután már csak sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése