2017. február 17., péntek

Rozmaringos-zelleres édesburgonya főzelék


Mostanában eléggé rákattantam Főzelékes Feri receptjeire, annyira szép színesek és melengetőek ebben az időben, hogy jó pár felkerült a meg kell főznöm listámra. Külön öröm, hogy a legtöbbjük egy az egyben átültethető paleová.

Most ezt a zelleres édesburgonya főzeléket készítettem el, pici változtatásokkal, az eredeti receptet itt találjátok.

Hozzávalók:

-50 dkg édesburgonya
-40 dkg zellergumó
-3 ek olívaolaj
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk. rozmaring
-7 dl alaplé/víz
-só, bors


Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát kockázzuk fel és az olívaolajon kezdjük el pirítani, végül adjuk hozzá a rozmaringot is és folyamatosan kevergetve pirítsuk illatosra.

Adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, öntsük fel az alaplével, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt főzzük puhára körülbelül fél óra alatt.

Egy botmixerrel pürésítsük le és még fűszerezzünk rajta, ha szükséges.

A tetejére nálam húsgombóc és pirított tökmag került, isteni, próbáljátok ki! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése