2017. február 17., péntek
Rozmaringos-zelleres édesburgonya főzelék
Mostanában eléggé rákattantam Főzelékes Feri receptjeire, annyira szép színesek és melengetőek ebben az időben, hogy jó pár felkerült a meg kell főznöm listámra. Külön öröm, hogy a legtöbbjük egy az egyben átültethető paleová.
Most ezt a zelleres édesburgonya főzeléket készítettem el, pici változtatásokkal, az eredeti receptet itt találjátok.
Hozzávalók:
-50 dkg édesburgonya
-40 dkg zellergumó
-3 ek olívaolaj
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk. rozmaring
-7 dl alaplé/víz
-só, bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát kockázzuk fel és az olívaolajon kezdjük el pirítani, végül adjuk hozzá a rozmaringot is és folyamatosan kevergetve pirítsuk illatosra.
Adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, öntsük fel az alaplével, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt főzzük puhára körülbelül fél óra alatt.
Egy botmixerrel pürésítsük le és még fűszerezzünk rajta, ha szükséges.
A tetejére nálam húsgombóc és pirított tökmag került, isteni, próbáljátok ki! ;)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése