2017. február 19., vasárnap
Bolero szelet
Hétvégén készült ez a süti, a régi bolero szelet inspirálta, de természetesen nem italporból, és nem tejfölből, hanem most kókusztej és 100%-os cukormentes gyümölcszselé került a tetejére.
Megszenvedtem most ezzel a sütivel, mindig későn néztem meg, hogy elkezdett-e már zselésedni, és párszor újra kellett melegítenem, de végül sikerült, bár nem lett tükörsima a teteje. :D Azért elfogyott...
Hozzávalók:
A felső réteg:
-5 dl Természet áldása gránátalma-acai gyümölcslé
-8 tk. zselatin/agar-agar
Középső réteg:
-5 dl kókusztej
-1 citrom leve
-8 tk. zselatin/agar-agar
Piskóta:
A piskótánál most kipróbáltam az új PaleoBites-os lisztkeveréket, de persze bármilyen piskótát süthettek alapnak,nálam most:
-6 tojás
-4 dkg eritrit
-12 dkg PaleoBites piskótakeverék liszt
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéket verjük kemény habbá.
A sárgáját az eritrittel keverjük fehéredésig, majd keverjük a tojásfehérjéhez, és óvatosan hablapáttal forgassuk hozzá lisztkeveréket is.
Sütőpapírral béleljünk ki egy téglalap alakú kisebb tepsit, majd simítsuk bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.
Amíg sül lássunk hozzá a középső rétegnek. A Kókusztejben keverjük el a zselatint/ agar.agart és facsarjuk bele egy citrom levét.
Lassú tűzön kezdjük el folyamatos kavargatás mellett melegíteni, éppen hogy csak forraljuk fel.
Ezután rakjuk félre hűlni, amikor már kezd szilárdulni öntsük a piskóta tetejére és rakjuk hűvös helyre.
A gyümölcsös rétegnél ugyanígy járjunk el ugyanígy, keverjük el a gyümölcslében a zselésítőt, forraljunk rajta egyet, majd még megszilárdulás előtt öntsük a kókuszos rétegre.
Rakjuk hűtőbe amíg megszilárdul, utána szépen szeletelhető sütit kapunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése