2017. február 19., vasárnap

Bolero szelet


Hétvégén készült ez a süti, a régi bolero szelet inspirálta, de természetesen nem italporból, és nem tejfölből, hanem most kókusztej és 100%-os cukormentes gyümölcszselé került a tetejére.

Megszenvedtem most ezzel a sütivel, mindig későn néztem meg, hogy elkezdett-e már zselésedni, és párszor újra kellett melegítenem, de végül sikerült, bár nem lett tükörsima a teteje. :D Azért elfogyott...

Hozzávalók:

A felső réteg:

-5 dl Természet áldása gránátalma-acai gyümölcslé
-8 tk. zselatin/agar-agar


Középső réteg:

-5 dl kókusztej
-1 citrom leve
-8 tk. zselatin/agar-agar

Piskóta:

A piskótánál most kipróbáltam az új PaleoBites-os lisztkeveréket, de persze bármilyen piskótát süthettek alapnak,nálam most:

-6 tojás
-4 dkg eritrit
-12 dkg PaleoBites piskótakeverék liszt


Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéket verjük kemény habbá.

A sárgáját az eritrittel keverjük fehéredésig, majd keverjük a tojásfehérjéhez, és óvatosan hablapáttal forgassuk hozzá lisztkeveréket is.

Sütőpapírral béleljünk ki egy téglalap alakú kisebb tepsit, majd simítsuk bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.

Amíg sül lássunk hozzá a középső rétegnek. A Kókusztejben keverjük el a zselatint/ agar.agart és facsarjuk bele egy citrom levét.

Lassú tűzön kezdjük el folyamatos kavargatás mellett melegíteni, éppen hogy csak forraljuk fel.

Ezután rakjuk félre hűlni, amikor már kezd szilárdulni öntsük a piskóta tetejére és rakjuk hűvös helyre.

A gyümölcsös rétegnél ugyanígy járjunk el ugyanígy, keverjük el a gyümölcslében a zselésítőt, forraljunk rajta egyet, majd még megszilárdulás előtt öntsük a kókuszos rétegre.

Rakjuk hűtőbe amíg megszilárdul, utána szépen szeletelhető sütit kapunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése