2017. február 23., csütörtök

Villámgyors diós csokitorta


Annyira ettem volna valami csokisat és sütit, így született meg ez a diós csokitorta, amihez ha már sütöttem, akkor kipróbáltam az új PaleoBites-os pudingport is, így tényleg pillanatok alatt készen is lett szerencsére. :)

Hozzávalók a piskótához:

- 3 tojás
-4 dkg darált dió
-2 ek. olívaolaj
-2,5 dkg eritrit

A pudinghoz:

-3 dl kókusztej
-12 dkg PaleoBites csokis pudingpor
-1 tk. agar-agar

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéket verjük kemény habbá.

A sárgáját keverjük ki az eritrittel és az olajjal, majd adjuk hozzá a darált diót is. Végül forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjehabot is.

Egy kisebb kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, oszlassuk el benne a tésztát és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

A pudinghoz a kókusztejben keverjük el a pudingport és az agar-agart majd lassú tűzön főzzük krémesre.

A piskótát kihűlés után vágjuk ketté és töltsük meg a puding 3/4-vel, rakjuk rá a piskóta másik felét és maradék pudingot oszlassuk el a tetején.

Díszítsük dióval, kihűlés után szépen szeletelhető krémes tortát kapunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése