2016. november 1., kedd

Almás palacsinta


Ráérős hétvégi reggelire készült ez a fahéjas almás gofri, finom őszi reggeli, próbáljátok ki! :)


Hozzávalók:

-10 dkg Anyasüti palacsinta lisztkeverék
-4 ek. kókuszzsír
-2 tojás
-2 nagy alma
-1 tk. őrölt fahéj
-120 ml víz
-csipet só
-1 ek. xilit

Elkészítés:

A lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojásokat, az olvadt kókuszzsírt, fahéjat, sót, xilitet és kevergetés mellett folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet. Sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk, így ha soknak érezzük bele a vizet, akkor kicsit kevesebb is elég bele.

Az almákat hámozzuk meg és nagy lyukú almareszelővel reszeljük bele a tésztába, majd keverjük össze.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel ( nem szükséges olajozni ), 1,5-2 ek. tésztát simítsunk el a teflon serpenyőben. Lassú tűzön süssük meg mindkét oldalán.


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése