2016. október 22., szombat

Spagetti Norma módra


Ezt a vegán spagettit Zizi kalandjainál találtam és egy kis változtatással könnyen átformálhatjuk paleová is. Jamie Olivel féle szicíliai padlizsános paradicsomos tészta, különlegessége, hogy a padlizsánt hosszúkás szeletekre kell felvágni és egy kicsit elősütni, így krémesen keveredik össze a spagettivel.
Mostanában azzal a kihívással is szembe kell néznem, hogy glutén/laktózmentesen főzzek, de közben legyenek húsmentesek is az ételek. Hát nem könnyű feladat! :) Főleg, ha táplálóan és változatosan szeretnék főzni, viszonylag rövid idő alatt.
Így mostanában egyre több vegán blogot is böngészek, és lehet, hogy megjelenítünk majd egy új fület, ahol nem feltétlenül lesznek szigorúan paleo receptek, de glutén- cukor- és laktózmentes, vegán receptek is felfognak kerülni, hátha számotokra is érdekes lesz.

Hozzávalók:

-2 közepes padlizsán
-1 fejvöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-2 konzerv hámozott paradicsom
-1 ek oregánó
-1 ek bazsalikom
-1 tk chili pehely
-3 ek olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában vágjuk négyfelé, majd vágjunk belőle vékony csíkokat.

Egy serpenyőt olívaolajjal hevítsünk fel, majd süssük meg a padlizsán mindkét oldalát pár perc alatt, érdemes több részletben dolgoznunk. Ha netán felszívná az olívaolajat adjunk még hozzá egy keveset. A megsült padlizsánszeleteket tegyünk félre egy tányérba.

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel és egy kevés olívaolajon a serpenyőben és egy kicsit dinszteljük meg. Ezután rakjuk vissza a padlizsán szeleteket, a hámozott paradicsomot és fűszerezzük ízlés szerint.

Időnként keverjük meg, majd főzzük készre 15-20 perc alatt.

Mellé főzzünk a kedvünkre való tésztát, szerencsére már rengeteg féle és fajta közül választhatunk, így biztosan mindenki talál kedvére valót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése