2016. augusztus 23., kedd

Kesudió tej

Kesudió tej
 Mióta megvan a magtej készítőm, sokkal többször készül nálunk tej. Régebben szinte csak kókusztejet használtam, de így kinyílt előttem a lehetőségek köre, szinte bármiből készíthető, nálam készült már dióból, mogyoróból és most kesudióból is.
Külön jó hír, hogy a tesómék megleptek 1 kiló kesudióval Németországból, úgyhogy most még egy darabig még elég lesz. :)
Eddig mindegyik variáció nagyon ízlett, de eddig ez a legfinomabb szerintem, sűrű és krémes, egyáltalán nem válik ketté és alig marad utána megmaradt szűrlemény.

Hozzávalók:

-1,5 adagolópohár natúr kesudió
-1 adagolópohár kókuszreszelék
-2 ek. vaníliás eritrit
-1 ek kókuszolaj
-1 liter víz

Elkészítés:

A hozzávalókat rakjuk a növényi tej készítő gépbe, öntsük fel a jelzésig vízzel, majd indítsuk el a száraz gabonatej programot.
Ha a gép végzett már nincs is más dolgunk, csak megszűrni a tejet.

A fennmaradó szűrleményt se dobjuk ki, én általában bezacskózom és elrakom a fagyasztóba, készülhet belőle sütemény, granola, keksz úgyhogy mindenképpen érdemes megőrizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése