2016. augusztus 24., szerda

Almás-fahéjas granola

 Mióta sorra főzöm a növényi tejeket egyre csak gyűlnek a megmaradt szűrlemények. Mindet elraktam és várják, hogy sorra kerüljenek.

Most almás granola készült belőle, Anita receptjéből kiindulva, kisebb változtatásokkal.

Hozzávalók:

-20 dkg almapüré
-1 adag kókusztejből maradt szűrlemény (vagy 15-20 dkg kókuszreszelék )
-1 marék aprított dió
-1 marék aprított mandula
-1 marék kesudió
-1 marék kókuszforgács
-5 dkg méz
-3 dkg szezámmag
-5 dkg mazsola
-1 ek őrölt fahéj
Elkészítés:

A magokat aprítsuk durvára és a hozzávalókat egy nagy tálban keverjük jól össze.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és egyenletesen oszlassuk el rajta, 15 percenként forgassuk át, hogy mindenhol jók kiszáradjon és ropogós legyen. 150 fokos sütőben 50-60 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése