2016. július 6., szerda

Meggyes- mákos

Hozzávalók:

-3 dl darált mák
-1 csomag Paleolit Éléskamra Piskóta keverék
-5 M-es tojás ( nálam 4 M-s tojás +2 pici japántyúk tojás)
-3 ek. eritrit
-3 ek. kókuszolaj
-1 dl kókusztej
-1 tk. fahéj
-15 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.

A lisztkeveréket, a mákot és a fahéjat egy tálban jól keverjük össze, vagy akár egy befőttes üvegben is összerázhatjuk, hogy jól elkeveredjenek.

A tojássárgáját az eritrittel, kókusztejjel, kókuszolajjal  keverjük össze, majd öntsük a lisztkeverékhez.

A felvert habot óvatosan forgassuk bele, majd a piskóta tésztát öntsük egy 25*20-as, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjuk bele a meggyeket és süssük180 fokon készre 25 perc alatt.


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése