2016. július 13., szerda

Diós-meggyes kevert süti


 Ismét a Paleolit éléskamra piskóta lisztjéből  sütöttem, úgy érzem, hogy egyre finomabbak sülnek ki belőle és rengeteg módon lehet elkészíteni.Egy csomagot még tartogatok egy tortára, ami a fejemben már alakul, de most egy diós-meggyes kevert készült belőle.

Hozzávalók:

-10 dkg darált dió
-1 csomag Paleolit Éléskamra piskóta keverék
-5 M-es tojás
-1 dl kókusztej
-10 dkg kókuszolaj
-3  ek. eritrit
-10 dkg magozott meggy
-csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.

A lisztkeveréket, a diót és az eritritet egy tálban jól keverjük össze, vagy akár egy befőttes üvegben is összerázhatjuk, hogy jól elkeveredjenek.

A tojássárgáját a kókusztejjel, kókuszolajjal  keverjük össze, majd öntsük a lisztkeverékhez.

A felvert habot óvatosan forgassuk bele, majd a piskóta tésztát öntsük egy 25*20-as, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjuk bele a meggyeket és süssük180 fokon készre tűpróbáig 25 perc alatt.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése