2016. június 16., csütörtök

Cseresznyés gyömbéres galette

Rengeteg cseresznye érik nálunk, és igyekszünk minél jobban és többféleképpen felhasználni, amíg még lehet.

Az a jó ebben a sütiben, azon kívül, hogy szerintem nagyon szép látványos, hogy pillanatok alatt kész van és bármilyen szezonális gyümölccsel tuti finom lesz! :) Tervben van sós változatok elkészítése is, úgyhogy hamarosan olyan is jönni fog.

Kétféle receptet írok hozzá, az első a mostanié lesz, a másik pedig egy régebbi poszt, ez lisztkeverékmentes, itt találjátok.

Hozzávalók:

-1 csomag Paleolit Éléskamra enyhén édes nyújtható lisztkeverék
-10 dkg kókuszolaj
-3 M-es tojás
-2 ek sűrű kókusztej
-5 dkg darált mandula

-kb 15 dkg magozott cseresznye
-2 ek eritrit
-1-2 kk fahéj
-2 centi reszelt gyömbér

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a tojásokat, kókuszolajat, kókusztejet majd öntsük hozzá a lisztkeveréket és a mandulát és jól dolgozzuk össze.
Ezután hagyjuk hűtőben pihenni amíg összeállítjuk a cseresznyés tölteléket.

A cseresznyét magozzuk ki, reszeljük hozzá a gyömbért, végül keverjük hozzá a fajéhat és az eritritet is.

A hűtőből kivéve két szilikonos sütőpapír között nyújtsuk vékonyra a tésztát, A felső réteget húzzuk le róla és a tésztát tegyük egy nagy tepsibe.

A cseresznyés tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tészta közepén, majd a maradék tésztát hajtsuk vissza a töltelék irányába.



Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt süssük készre.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése