2016. június 14., kedd

Szénhidrátszegény puha kenyér


 Kalandosan, de végre megérkezett a csomagom a várva várt keverékekkel! :)

Elsőre ezt a szénhidrátszegény puha kenyeret teszteltem, tegnap sütöttem, de még ma is ugyanolyan finom puha és iszonyatosan laktató. Szép nagy kenyér lesz belőle, szerintem talán ez a legnagyobb amit eddig sütöttem ezekből a keverékekből.
Természetesen ezt is nagyon könnyű elkészíteni, csak pár alap dolgot kell hozzá keverni és már kész is!

Hozzávalók:

-1 csomag Paleolit Éléskamra Szénhidrátszegény puha kenyér lisztkeverék
-4 M-es tojás
-160 ml víz
-40 ml citromlé
-3 ek. zsíradék

Elkészítés:

A nedves hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és keverjük csomómentesre, ezután hagyjuk 10 percet pihenni amíg besűrűsödik.
Öntsük szilikonos kenyérformába, vagy sütőpapírral kibélelt formába, majd 200 fokos sütőben süssük 20 percig majd 180 fokon további 30 percig.
A formából kivéve hagyjuk kihűlni, utána szépen lehet szeletelni.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése