2016. április 12., kedd
Lemon curd
Hozzávalók:
-2 tojás
-2 tojássárgája
-10 dkg méz
-125 ml frissen facsart cirtomlé
-8 dkg kókuszzsír
-2 kezeletlen citrom héja
Elkészítés:
Rakjuk az összes hozzávalót egy edénybe és gőz fölött folyamatos kavargatás mellett főzzük addig amíg puding állagú nem lesz.
Vigyázzunk, nehogy beleérjen az edény alja a vízbe, vagy felforrjon, mert akkor rögtön kicsapódik a tojás.
Ezután egy sűrű szűrőn passzírozzuk át, így tényleg selymes krémes lesz.
Majd fedjük le és hagyjuk egy kicsit pihenni.
Használhatjuk krémnek, piték töltelékének, vagy csak desszertnek kanalazgatva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése