2016. április 11., hétfő

Bagel


Bagelt sütöttünk a hétvégén, kétféle módon is kipróbáltuk: az egyiket a hagyományos módon 1-2 percig előfőztük és utána sütöttük ki, a tészta másik felét simán csak megformáztuk és megsütöttük.

Mindkét formában finomra sikerült, de nagyon óvatosan kell előfőzni, mert hamar szét tud esni, ha nem vesszük ki időben a vízből.

Hozzávalók 7 db-hoz:

-1 csomag Paleolit Éléskamra császárzsemle lisztkeverék
-2 tojás
-1/2 dl víz
-3 ek kacsazsír
+ nagy szemű só, szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a tojásokat, vizet és az olvasztott kacsazsírt, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és keverjük egyenletesre.

Hagyjuk 10-15 percig pihenni, majd formázzunk belőle bageleket, és szórjuk meg ízlés szerint sóval magokkal.

Ekkor választhatunk, hogy előfőzzük-e vagy csak simán megsütjük.

Ha előfőzzük akkor bobjuk lobogó vízbe, adjunk hozzá fél mokkáskanál szódabikarbónát, és folyamatosan figyelve 1-2 percig, majd szedjük ki belőle és rakjuk sütőpapírra.

180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése