2016. március 2., szerda

Epres joghurttorta




 Most, hogy úgy néz ki tényleg megjött a tavasz, jöjjön a napsütés örömére egy finom és könnyű tavaszi süti! :)

Hozzávalók a piskótához:

-2 tojás
-2 ek. darált mandula
-2 ek tápióka keményítő
-2 ek eritrit
-csipet só

A krémhez:

-40 dkg kókuszjoghurt
-1 dl kókusztej
-2 ek eritrit
-15 dkg fagyasztott eper
-2 dkg zselatin


Elkészítés:

A tortát egy kicsi kapcsos tortaformában csináltam, ehhez elegendőek a mennyiségek is.

A tojásokat a sóval és a porrá őrölt eritrittel verjük fel, nem szükséges külön választani őket ha elég türelmesek vagyunk kivárni, mert így is habos lesz.

Ezután óvatosan forgassuk hozzá a darált mandulát és a tápióka keményítőt is.

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát és egyengessük el. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk a formában hűlni amíg elkészítjük a krémet.
A joghurthoz keverjük hozzá az eritritet, és a felaprított epret, és szinte teljesen apróra turmixoltam.

A kókusztejben keverjük el a zselatint és addig melegítsük amíg fel nem oldódik..

Ekkor öntsük össze és jó alaposan keverjük össze, és még egy kicsit főztem, ügyelve rá hogy ne forrjon fel.

Rakjuk hűtőbe és pár órát hagyjuk pihenni hogy jól megdermedjen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése