2016. március 13., vasárnap
Pizzás csiga
Hozzávalók:
-1 csomag Paleolit Éléskamra enyhén sózott nyújtható tészta
-2 db M-es tojás
-40 ml víz
-20 ml citromlé
-50 g kacsazsír
A pizzaszószhoz:
-1 vöröshagyma
-1 kis üveg sűrített paradicsom
-só, bors, oregánó, bazsalikom
A mártogatóshoz:
-15 dkg totu krém extra
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-só,bors
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a nedves összetevőket majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze. Hagyjuk pihenni 15 -20 percig.
Amíg a tészta pihen készítsük a paradicsomszószt. A hagymát, paradicsomot, és a fűszereket rakjuk az aprítógépbe és aprítsuk addig amíg homogén nem lesz.
Szilikonos nyújtólapon, vagy két sütőpapír között nyújtsuk ki vékonyra, lehetőleg téglalap alakúra.
Kenjük meg a paradicsomszósszal és ízlés szerint szórjunk rá meg reszelt parmezánnal.
Szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kb 1-2 centis csigákat.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakva, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom!Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlés