2016. február 17., szerda

Barna magos kenyér

Hozzávalók:

-6 dkg szezámliszt
-5 dkg tápiókaliszt
-1,5 ek útifűmaghéj
-1 ek. lenmagpehely
-1 ek. kendermagliszt
-1 kk őrölt kömény
-2 kk só
-1 kk. szódabikarbóna
-1 dl víz
-1 ek olívaolaj
-3 tojás

Elkészítés:

A száraz összetevőket egy nagyobb tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, olajat és a vizet.

Keverjük csomómentesre majd 5-10 percet hagyjuk állni, hogy egy kicsit megszívja magát az útifűmaghéj.

Béleljünk ki sütőpapírral egy kenyérformát, majd oszlassuk el benne a tésztánkat, majd szórjuk meg a tetejét ízlés szerint magokkal, esetleg mákkal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig süssük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése