2015. november 17., kedd
Bolognai penne
A bolognait sokan, sokféleképpen készítik és szinte mindenki imádja.
Most megmutatom, én hogy szoktam csinálni! :)
Hozzávalók 4 személyre:
-60 dkg darált sertéshús
-1 nagy fej vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-2 szál sárgarépa
-1 szál fehérrépa
-1 közepes zellergumó
-3 ek kacsazsír
-3 dl sűrített paradicsom
-só, bors, oregánó, bazsalikom
-petrezselyem
Elkészítés:
Kockázzuk fej a hagymát, fokhagymát majd a kacsazsíron dinszteljük meg.
A sárgarépát, zellert, fehérrépát hámozzuk meg és reszeljük le egy nagylyukú reszelőn, majd adjuk a hagymához és egy kicsit pároljuk meg.
Adjuk kozzá a darált húst, fűszerezzük és még a paradicsomszósz hozzáadása előtt forgassuk át párszor.
Öntsük rá a paradicsomot és fedő alatt kb 1 óráig lassú tűzön főzzük meg.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is.
Köretnek főzzünk hozzá egy csomag paleolit szezámos száraztésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése