2015. november 16., hétfő

Almás pite


 Hozzávalók a tésztához:

-1 csomag Paleolit Élészkamra Almáspite lisztkverék
-3 tojás
-1 ek kókuszolaj
-1/2 dl víz

A töltelékhez:

-7 közepes alma
-2 tk mézeskalács fűszer
+1 tojássárgája a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat, vizet, kókuszolajat keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk össze. (Én  késes aprítóban dolgoztam össze.) Ezután csomagoljuk be, és fél órára tegyük a fagyasztóba, hogy egy kicsit megszilárduljon.

Ezalatt készítsük el az almatölteléket. Hámozzuk meg, majd kockázzuk fel apróra az almát. Egy serpenyőben lassan pároljuk össze a mézeskalácsfűszerrel. Hagyjuk kihűlni.

A tésztánk 2/3-át nyomkodjuk bele a piteformába úgy, hogy az oldalára is jusson.

Ezután töltsük meg egyenletesen az almatöltelékkel.


A maradék tésztát két szilikonos sütőpapír között nyújtsuk vékonyra és tetszés szerint formázzuk, nálam levelek kerültek a tetejére, majd a végén kenjük meg a felső tésztát a tojássárgájával.

Előmelegített sütőben süssük készre.

Nagyon stabil, jól szeletelhető pite lesz a végeredmény! :)


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése