2015. szeptember 24., csütörtök

Chicken tikka masala


Szeretitek az indiait? Én régen imádtam, és bár már egy ideje nem próbálkoztam vele, most mégiscsak megkívántam egy kis csirkés tikka masalát, finom fűszeres szószban.

Nem nehéz elkészíteni, bár kell hozzá pár alapfűszer, ami nem biztos, hogy mindenkinél van otthon a szekrényben.

Csináltam hozzá naan kenyeret is, hogy tunkolhassak vele, és teljes legyen az élmény. :)

Hozzávalók:

-fél kg csirkemell kockákra vágva
-1 fej vöröshagyma
-2 ek. tápióka liszt
-2 ek kacsazsír
-2 ek sűrített paradicsom
-1 dl kókusztej
-1 ek. garam masala
-1 tk. koriander
- 1/2 tk. gyömbér (por)
-2 gerezd fokhgyma (áttörve)
-1/2 tk. őrölt kömény
-1 tk só

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk kockákra és hempergessük meg a tápiókalisztben.

Közben kockázzuk fel a hagymát és a kacsazsíron dinszteljük meg, majd rakjuk bele a csirkét is.

Amikor már fehérre pirult a hús, öntsük hozzá a kókusztejet, sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd lassú tűzön főzzük készre kb 20 perc alatt.

Fenséges illatok fognak közben lengedezni! :)

Hozzávalók a naan kenyérhez:

-1 csomag Paleolit Éléskamra Nokedli lisztkeverék
-2 tojás
-2 ek olvasztott zsíradék
-3-4 ek víz
-1 ek apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a tojásokat a vízzel, zsiradékkal és öntsük bele a lisztkeveréket és a metélőhagymát.

10 percre rakjuk a hűtőbe, hogy jól összeálljon.

Majd 2 szilikonos sütőpapír között, kb 1 púpos evőkanálnyi tésztából nyújtsuk ki a lepényeket.

Hevítsünk fel egy serpenyőt, kicsit zsírozzuk ki és egyesével, mindkét oldalukat megsütve pár perc alatt süssük meg a naan kenyereket.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése