Első próbálkozásom a nyers tortákkal! :)
Hozzávalók:
Alap:
-1,5 csésze darált mák
-1 marék előre beáztatott datolya
-1 ek kókuszzsír
-1 ek méz
Almás réteg:
-2 reszelt alma
-fél narancs kifacsart leve
-2 ek útifűmaghéj
-1 tk reszelt gyömbér
Krém:
-3 dl sűrű kókusztej
-1 dl víz
-1 citrom reszelt héje
-2 citrom kifacsart leve
-4 db lapzselatin
Elkészítés:
A tortát rétegenként készítettem, és amíg egy réteg készült hűtőben pihentettem.
17 cm-es kapcsos tortaformában készítettem, kibéleltem, de szerintem enélkül is egyben kijött volna, elég stabil állaga lett.
Az alaphoz a mákot, datolyát, mézet és a kókuszzsírt az aprítóba tettem és addig aprítottam amíg jól össze nem állt.
Ezután a tortaforma aljába nyomkodtam.
Az almákat lereszeltem, hozzákevertem a többi hozzávalót is, és egy picit vártam amíg az útifűmaghéj megszívta magát, ekkor rákentem a mákos rétegre.
A kókusztejhez hozzáadtam a citromlevet, citromhéjat, feloldottam benne a zselatint és ráöntöttem a torta tetejére.
3-4 órát hűtőbe kell tenni, hogy jól megszilárduljon, én egy éjszakára benn hagytam, hogy tutira menjek, de elég neki kevesebb is.
Próbáljátok ki, igazán finomak így együtt az ízek! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése