Hozzávalók:
A tésztához:
-6 dkg mandulaliszt
-8 dkg kókuszliszt
-1 tojás
-1 tk szódabikarbóna
-1 tk vanília
-1 tk fahéj
-0,5 dl méz
-0,5 dl olvasztott kókuszzsír
-csipet só
A krémhez:
-1 nagy banán
-1 érett avokádó
-3 ek kakaó
-1 ek méz
-3 ek kókusztej
-pár kocka étcsoki
-vanília
+ 2 ek kókuszreszelék, amit a tészta tetejére szórunk, amint kihűlt.
Elkészítés:
A száraz összetevőket beraktam az aprítóba, és jól összekevertem. ( kókuszliszt helyett kókuszreszeléket használtam, amit a szuper új kisgépünk lisztté varázsolt)
Utána a nedves összetevőket raktam az aprítóba, és megolvasztottam a kókuszzsírt, ezeket is szép homogénre kevertem.
Majd egybeöntöttem a kettőt, és készre kevertem a tésztát, amit egy sütőpapírral kibélelt, kb 20 centis kerek jénaiba kentem. ( Elég puha tésztát kapunk) És kicsi peremet csináltam neki, majd előmelegített sütőben, lassan aranybarnára sütöttem, és amíg hűlt megcsináltam a krémet.
A krémhez az összes összetevőt beraktam az aprítógépbe, és simára turmixoltam.
A végén tényleg olyan állagot kapunk, mintha puding lenne.
Ha kihűt a tészta, rászórjuk a 2 evőkanálnyi kókuszreszeléket, és ráöntjük a krémet.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése