Hozzávalók:
-2 nagy tengeri haltörzs
-fél hagyma
-kacsazsír
-4-5 szem paradicsom
-fél cukkini és fél padlizsán
-só, bors, oregáno
-1 dl fehérbor
Elkészítés:
A halakat kiolvasztottam és besóztam jó előre. Egy jénaiba olajat vagy zsírt kenünk tetszés szerint, erre rárakjuk a halakat.
A zöldségeket megmostam és 1-1,5 cm vastag szeleteket vágtam belőle.
A paradicsomszószhoz a hagymát kevés olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darabokra vágott paradicsomokat, sóztam, borsoztam, és oregánót adtam hozzá, továbbá 1 dl vizet. A végén elturmixoltam, kicsit hagytam hűlni, hozzáöntöttem a fehérbort, majd az egészet ráöntöttem a halakra és a zöldségekre.
A tetejét még megszórtam petrezselyemmel.
Alufólia alatt kb 30 percig sütöttem, a végén levettem róla, hogy egy kicsit elfőjön a leve, de még jó szaftos maradjon! :)
Szupergyorsan elkészül!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése