Nagyon hiányzott már valami főtt, meleg ebéd, ez lett belőle!
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
-1 nagy édesburgonya
-1 tojásfehérje
-só
-kb 6 dkg magliszt, én fele lenmagliszt, fele lenmagpehellyel csináltam
A gombapaprikáshoz:
-Kb 25-30 dkg gomba
-só, bors, paprika-1 közepes hagyma
-1 tojássárgája
Elkészítés:
A gnocchihoz az édesburgonyát meghámoztam, és felkockáztam, vízben puhára főztem. Villával szétnyomkodtam.
Hozzáadtam a sót, lisztet és fél mk. szódabikarbónát, jól összekevertem majd hozzáadtam a felvert tojásfehérjét.
Egy órára hűtőbe tettem, majd kiskanállal megformáztam a gnocchikat, és kiolajozott tepsibe raktam. A tetejüket villával formáztam.
Kb 20 percig sütöttem, félúton meg is lehet fordítgatni őket, hogy mindkét oldala megpiruljon.
A gombapaprikáshoz megmostam és meghámoztam a gombákat, szeletekre vágtam őket.
A hagymát felkockáztam és kevés zsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam a gombákat.
Sóztam, borsoztam, és addig kevergettem amíg elfőtte a levét, ekkor hozzáadtam a paprikát és felöntöttem kevés vízzel.
A tojássárgáját 2-3 ek. vízben felvertem és lassú tűzön, kevergetés mellett hozzáöntöttem a gombához, pár percig főztem még így, hogy jól besűrűsödjön. Jobb, mint a rántás! :)
Sajnos ezt már nem fényképeztem le, mert már nagyon éhes voltam, de isteni finom lett! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése