2013. július 30., kedd

Tepsiben sült édesburgonya csípős paradicsomos mártogatóssal


Egyik kedvencem volt a sült krumpli, egyik alternatívája most ez, és utol is érte, ha nem tovaszárnyalta az elődjét! :)

Hozzávalók:

  - édesburgonya
  - olívaolaj/ kacsazsír
  -só, bors, petrezselyem

A paradicsomszószhoz:

  - 3 paradicsom
  - 1 kisebb hagyma
  - fél paprika
  - ízlés szerint zöld csípőspaprika
  - só
  - bazsalikom, oregánó






Elkészítés:

 Meghámozzuk és felvágjuk az édesburgonyát. A tepsi alját kikenjük olívaolajjal vagy kacsazsírral, rádobjuk a "krumplit" megsózzuk, fűszerezzük, és összeforgatjuk kicsit az olajjal, mehet is be a sütőbe.

Amíg sül, elkészítjük hozzá a szószt.

Egy kicsi zsíron megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, és paprikákat, fedő alatt kb negyedóra alatt megfő. Botmixerrel simára turmixoljuk, sózzuk fűszerezzük ízlés szerint. Amire ez elkészül a meg is sült az édesburgonyánk. Remek nasi! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése