2013. július 30., kedd
Tepsiben sült édesburgonya csípős paradicsomos mártogatóssal
Egyik kedvencem volt a sült krumpli, egyik alternatívája most ez, és utol is érte, ha nem tovaszárnyalta az elődjét! :)
Hozzávalók:
- édesburgonya
- olívaolaj/ kacsazsír
-só, bors, petrezselyem
A paradicsomszószhoz:
- 3 paradicsom
- 1 kisebb hagyma
- fél paprika
- ízlés szerint zöld csípőspaprika
- só
- bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
Meghámozzuk és felvágjuk az édesburgonyát. A tepsi alját kikenjük olívaolajjal vagy kacsazsírral, rádobjuk a "krumplit" megsózzuk, fűszerezzük, és összeforgatjuk kicsit az olajjal, mehet is be a sütőbe.
Amíg sül, elkészítjük hozzá a szószt.
Egy kicsi zsíron megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, és paprikákat, fedő alatt kb negyedóra alatt megfő. Botmixerrel simára turmixoljuk, sózzuk fűszerezzük ízlés szerint. Amire ez elkészül a meg is sült az édesburgonyánk. Remek nasi! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése