Isteni könnyű, gyors, és nagyon nehéz megállni, hogy ne egyem meg forrón az egészet! :) A kedvenc nyári sütim.
Eredetileg magozatlan cseresznyével készítik, hogy ne eresszen levet, de mivel a cseresznye szezonnak már vége, ribizlivel és egy kicsi szilvával készült.
Hozzávalók:
- 30 dkg gyümölcs
- 3 tojás
- 2 ek xilit
- 1 ek méz
- 10 dkg darált mandula
- 1 púpozott ek kókuszreszelék
- 1 dl kókusztej
- 1 vanília kikapart belseje
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk össze/ szedjük le a száráról a gyümölcsöket.
Egy tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a mézet, xilitet, és a kókusztejet, ezzel is jól dolgozzuk össze. Kézi habverővel óvatosan keverjük hozzá a darált mandulát és a kókuszt.
Egy kerek jénai aljába szórjuk bele a gyümölcs felét, öntsük rá a tésztát, a tetejére pedig szórjuk rá a maradék gyümölcsöt.
Mehet is be a sütőbe, lassú tűzön, kb 30 perc alatt megsül.
Nyamnyamnyammmmmm...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése