2013. július 31., szerda

Ribizlis clafoutis

Isteni könnyű, gyors, és nagyon nehéz megállni, hogy ne egyem meg forrón az egészet! :) A kedvenc nyári sütim.
Eredetileg magozatlan cseresznyével készítik, hogy ne eresszen levet, de mivel a cseresznye szezonnak már vége, ribizlivel és egy kicsi szilvával készült.

Hozzávalók:

  - 30 dkg gyümölcs
  - 3 tojás
  - 2 ek xilit
  - 1 ek méz
  - 10 dkg darált mandula
  - 1 púpozott ek kókuszreszelék
  - 1 dl kókusztej
  - 1 vanília kikapart belseje

Elkészítés:

Mossuk meg és vágjuk össze/ szedjük le a száráról a gyümölcsöket.


Egy tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a mézet, xilitet, és a kókusztejet, ezzel is jól dolgozzuk össze. Kézi habverővel óvatosan keverjük hozzá a darált mandulát és a kókuszt.

Egy kerek jénai aljába szórjuk bele a gyümölcs felét, öntsük rá a tésztát, a tetejére pedig szórjuk rá a maradék gyümölcsöt.

Mehet is be a sütőbe, lassú tűzön, kb 30 perc alatt megsül.



Nyamnyamnyammmmmm...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése