Mostanában elég gyakran használom a magtej készítőmet leves főzésre is, mert mindent bele kell csak dobálni, elindítani a programot és szépen megcsinálja a munka nagyját a gép. És az is mindenképpen pozitívum, hogy kevesebbet kell így mosogatni, és így lesznek a legkrémesebbek a krémlevesek! :)
Ma egy nagyon finom gombakrémlevest főztem, egy főzésből 4 adagnyi lesz.
Hozzávalók:
- 30 dkg barna gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 ek kacsazsír
- só, bors
- víz
Elkészítés:
A zöldségeket a gomba kivételével hámozzuk meg, daraboljuk fel és rakjuk a magtej készítő gépbe. Adjuk hozzá a kacsazsírt, sózzuk-borsozzuk és öntsük fel annyi vízzel, hogy elérje a maximum jelzést.
Indítsuk el rajta a krémleves programot, és hagyjuk, hogy a gép megtegye a dolgát. Persze, ha nincs ilyen gépetek akkor simán botmixerrel is lehet helyettesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése