2017. június 18., vasárnap

Gombakrémleves

Mostanában elég gyakran használom a magtej készítőmet leves főzésre is, mert mindent bele kell csak dobálni, elindítani a programot és szépen megcsinálja a munka nagyját a gép. És az is mindenképpen pozitívum, hogy kevesebbet kell így mosogatni, és így lesznek a legkrémesebbek a krémlevesek! :)

Ma egy nagyon finom gombakrémlevest főztem, egy főzésből 4 adagnyi lesz.

Hozzávalók:

- 30 dkg barna gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 ek kacsazsír
- só, bors
- víz

 Elkészítés:

A zöldségeket a gomba kivételével hámozzuk meg, daraboljuk fel és rakjuk a magtej készítő gépbe. Adjuk hozzá a kacsazsírt, sózzuk-borsozzuk és öntsük fel annyi vízzel, hogy elérje a maximum jelzést.

Indítsuk el rajta a krémleves programot, és hagyjuk, hogy a gép megtegye a dolgát. Persze, ha nincs ilyen gépetek akkor simán botmixerrel is lehet helyettesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése