2017. március 2., csütörtök

Dupla csokis mogyorós keksz

Valami nagyon csokisra vágytam, így született meg ez a mennyei duplacsokis törökmogyorós keksz.

Pillanatok alatt kész van, nem sok minden kell hozzá és garantáltan az egész lakás illatozni fog amíg a sütőben van! Nehéz abbahagyni, de próbáljátok nem rögtön megenni az összeset! :D

Ebből a mennyiségből 9 db tenyérnyi méretű keksz lesz.

Hozzávalók:

-3/4 csésze darált törökmogyoró (10 dkg)
-1/4 csésze kókuszliszt
-1/3 csésze kakaó
-1 tk. szódabikarbóna
-1 csipet só
-1 M-es tojás
-1/4 csésze eritrit
-7 ek. kókuszolaj
-1 marék cukor és tejmentes étcsokipasztilla

Elkészítés:

A törökmogyorót rakjuk késes aprítóba és daráljuk finomra. Ezután öntsük hozzá a kókuszlisztet, kakaót és szódabikarbónát és ezzel együtt is aprítsuk egy kicsit, hogy jól összekeveredjen.

Öntsük a keveréket egy tálba, adjuk hozzá a tojást, eritritet, sót, kókuszolajat, és a csokipasztilla 3/4-ét és kanállal alaposan keverjük össze. Egy sűrű illatos masszát fogunk kapni.

 A tésztából kanalazzunk nagyobb diónyi adagokat, formázzunk belőle gombócokat és a tenyerünk között lapítsuk ki.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük rá a kekszeket, ügyelve arra, hogy hagyjunk elég helyet között, mert sütés közben nagyot nőnek. A maradék csokipasztillát szórjuk a sütik tetejére.

175 fokra előmelegített sütőben süssük készre őket 15 perc alatt.

2 megjegyzés:

  1. hol lehet kapni cukor és tejemntes étcsokipasztillát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anett, a Fővám téri piacon a magosnál (jobbra, hátra a harmadik sor körül). A kisebbik étcsokipasztilla cukor- és tejmentes.

      Törlés