2016. december 5., hétfő
Karácsonyi bejgli
Hétvégén megérkeztek a Paleolit Éléskamra karácsonyi újdonságai, köztük ezzel a bejgli lisztkeverékkel.
Neki is álltam rögtön kipróbálni, tényleg nagyon könnyű így süteményt sütni, a végeredmény pedig biztosan jól fog sikerülni, még ha betegen, félgőzzel is álltok neki, mint én.
Ebből a mennyiségből rúd lesz, nálam az egyik diós a másik mákos tölteléket kapott, így mindenki kedvére válogathat belőle! :)
Hozzávalók:
- 4 db M-es tojás
-30 ml citromlé
-40 ml víz
-60 gramm lágy kókuszzsír
-1 csomag Paleolit Éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék
A töltelékhez:
-10 dkg darált dió
-30 ml forró kókusztej
-2 ek eritrit
-10 dkg darált mák
-1 citrom reszelt héja
-2 ek eritrit
-30 ml forró kókusztej
Elkészítés:
A tojásokat, vizet, citromlevet és a kókuszzsírt egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze. Ezután 20 percre rakjuk a hűtőbe pihenni.
Ezalatt daráljuk meg a diót, és öntjük le az eritrittel felforrázott kókusztejjel, tegyünk ugyanígy a mákos töltelékkel is.
A tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk át és osszuk kétfelé. Két szilikonos sütőpapír között nyújtsuk fél cm vastagságúra, töltsük meg a töltelékkel és a sütőpapír segítségével tekerjük fel és a két végét nyomkodjuk össze. A másik rúddal ugyanezt ismételjük meg.
A bejglik tetejét kenjük meg tojással és villával szurkáljuk meg pár helyen. Sütés közben még 2-3szor kenjük meg tojással, ettől lesz ilyen szép fényes.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése