2016. december 5., hétfő

Karácsonyi bejgli


Hétvégén megérkeztek a Paleolit Éléskamra karácsonyi újdonságai, köztük ezzel a bejgli lisztkeverékkel.

Neki is álltam rögtön kipróbálni, tényleg nagyon könnyű így süteményt sütni, a végeredmény pedig biztosan jól fog sikerülni, még ha betegen, félgőzzel is álltok neki, mint én.

Ebből a mennyiségből  rúd lesz, nálam az egyik diós a másik mákos tölteléket kapott, így mindenki kedvére válogathat belőle! :)

Hozzávalók:

- 4 db M-es tojás
-30 ml citromlé
-40 ml víz
-60 gramm lágy kókuszzsír
-1 csomag Paleolit Éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék

A töltelékhez:

-10 dkg darált dió
-30 ml forró kókusztej
-2 ek eritrit

-10 dkg darált mák
-1 citrom reszelt héja
-2 ek eritrit
-30 ml forró kókusztej

Elkészítés:

A tojásokat, vizet, citromlevet és a kókuszzsírt egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze. Ezután 20 percre rakjuk a hűtőbe pihenni.

Ezalatt daráljuk meg a diót, és öntjük le az eritrittel felforrázott kókusztejjel, tegyünk ugyanígy a mákos töltelékkel is.

A tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk át és osszuk kétfelé. Két szilikonos sütőpapír között nyújtsuk fél cm vastagságúra, töltsük meg a töltelékkel és a sütőpapír segítségével tekerjük fel és a két végét nyomkodjuk össze. A másik rúddal ugyanezt ismételjük meg.

A bejglik tetejét kenjük meg tojással és villával szurkáljuk meg pár helyen. Sütés közben még 2-3szor kenjük meg tojással, ettől lesz ilyen szép fényes.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése