2016. október 4., kedd

Paszternákos pogácsa



Most is az omlós házi pogácsa keverékből sütöttem, és most cukkini helyett paszternákkal próbáltam ki, szerintem nagyon finom és puha lett próbáljátok ki ti is! :)

Hozzávalók:

-15 dkg Anyasüti omlós házi pogácsa keverék
-2 db tojás
-8 dkg hámozott, főtt és pürésített paszternák
-30 ml víz
-4 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

Először érdemes a paszternákkal kezdenünk, hámozzuk meg és egy kicsi vízzel pároljuk meg. Majd hagyjuk kihűlni.

Rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a tojást, lisztkeveréket, vizet és a zsiradékot és jól dolgozzuk össze.

Pihentessük hűtőben 15-20 percig, majd formázzunk belőle golyókat, majd a tenyerünkkel lapítsuk el pogácsa alakúra.

Kenjük meg tojássárgájával, rácsozzuk be és szórjuk meg szezámmaggal.

Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük készre 180 fokon 30 perc alatt.

Ha szeretnétek megismerkedni a termékkel, vagy ti is kipróbálnátok, az alábbi linken tudjátok elérni:
http://www.paleonagykereskedes.hu/Pogacsa-lisztkeverek-glutenmentes

2 megjegyzés:

  1. Én ezt megcsináltam és annyira finom lett, h tuti maskor is elkeszitem majd. A recepten annyit változtattam, h kokuszzsir helyett libazsirt hasznaltam. Köszi a receptet még egyszer! Üdv, Martina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök,köszönöm a visszajelzést! :)
      Anita

      Törlés