2016. szeptember 25., vasárnap

Fekete szezámmagos pogácsa



Ha ismerősek vagytok a paleo témában, biztosan összefuttatok már a Paleolit Éléskamrás lisztekkel.
Nálam is jó pár receptben találkozhattok vele, én szeretem őket használni, mert sokszor megkönnyítik a hétköznapokat és egyszerűen összedobhatóak.

Gabiék most tovább fejlesztették a keverékeiket és egy egészen új termékcsaládot hoztak létre, amivel találóan Anyasüti néven rukkoltak elő. Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, mindenmentes, paleo, vegán és gluténmentes lisztkeverék. További pozitívum, hogy nagyobb kiszerelésben, most 300 grammos csomagokban lehet hozzájutni, így több adagra elegendő.


Három terméket kaptam kipróbálásra, most az omlós házi pogácsát sütöttem meg.

Hozzávalók:

-15 dkg Anyasüti omlós házi pogácsa keverék
-2 db tojás
-8 dkg hámozott, főtt és pürésített cukkini
-30 ml víz
-4 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

Először érdemes a cukkinivel kezdenünk, hámozzuk meg, vágjuk ki a magját és egy kicsi vízzel pároljuk meg. Majd hagyjuk kihűlni.

Rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a tojást, lisztkeveréket, vizet és a zsiradékot és jól dolgozzuk össze.

Pihentessük hűtőben 15-20 percig, majd formázzunk belőle golyókat, majd a tenyerünkkel lapítsuk el pogácsa alakúra.

Kenjük meg tojássárgájával, rácsozzuk be és szórjuk meg fekete szezámmaggal.

Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük készre 180 fokon 30 perc alatt.

Ha szeretnétek megismerkedni a termékkel, vagy ti is kipróbálnátok, az alábbi linken tudjátok elérni:
http://www.paleonagykereskedes.hu/Pogacsa-lisztkeverek-glutenmentes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése