2016. január 18., hétfő
Édesburgonya krémleves
Hozzávalók:
-3 db közepes édesburgonya
-1 kis fej zeller
-1 vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-4 dl víz/ zöldségalaplé
-2 dl kókusztej
-só, bors
-kakukkfű
+6 szelet bacon
Elkészítés:
A bacont kockázzuk fel, 1 ek. kacsazsíron pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tányérra.
Hámozzuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel őket, majd a megmaradt kacsazsíron pár percig forgassuk át.
Öntsük fel a vízzel/ zöldségalaplével, adjuk hozzá a kókusztejet és fűszerezzük. Én adtam még hozzá egy ág friss rozmaringot is.
Fedő alatt, lassú tűzön főzzük amíg meg nem puhulnak a zöldségek, ezután egy botmixerrel turmixoljuk simára.
Tálaláskor szórjuk meg a bacon forgáccsal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése