2016. január 18., hétfő

Édesburgonya krémleves


Hozzávalók:

-3 db közepes édesburgonya
-1 kis fej zeller
-1 vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-4 dl víz/ zöldségalaplé
-2 dl kókusztej
-só, bors
-kakukkfű
+6 szelet bacon

Elkészítés:

A bacont kockázzuk fel, 1 ek. kacsazsíron pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tányérra.

Hámozzuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel őket, majd a megmaradt kacsazsíron pár percig forgassuk át.

Öntsük fel a vízzel/ zöldségalaplével, adjuk hozzá a kókusztejet és fűszerezzük. Én adtam még hozzá egy ág friss rozmaringot is.

Fedő alatt, lassú tűzön főzzük amíg meg nem puhulnak a zöldségek, ezután egy botmixerrel turmixoljuk simára.

Tálaláskor szórjuk meg a bacon forgáccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése