Könnyen
elkészíthető és a sokáig tartó, ám alacsony lángon történő főzésnek
köszönhetően nagyon ízletes, igazi ünnepi asztalra való étel.
Hozzávalók:
-6
db egész csirkecomb
-1
fej vöröshagyma
-3-4
gerezd fokhagyma
-2
ek kacsazsír
-1
nagy sárgarépa
-1
paradicsomkonzerv (400g)
-1
ág rozmaring
-1
marék felkockázott szalonna vagy bacon
-1
tk oregánó, só, bors
-1 dl száraz
fehérbor
-1 marék
fekete olívabogyó
-1 kis
babérlevél
-1 marék
petrezselyem
Elkészítés:
Első
lépésként keressünk egy akkora lefedhető edényt, amiben kényelmesen el fognak
férni egymás mellett a csirkecombok.
A
csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd a kacsazsíron mindkét oldalukat süssük
pirosra.
Ezután
szedjük ki őket egy tányérra és a maradék zsiradékon pároljuk meg a
felkockázott hagymát, fokhagymát, és nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát.
Öntsük fel a
borral, paradicsomkonzervvel, adjuk hozzá a fűszereket és pár percig forraljuk.
Rakjuk
vissza bele a csirkecombokat, adjuk hozzá az olívabogyókat majd lefedve lassú
tűzön még hagyjuk főni 1-1,5 órán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése