2016. január 25., hétfő

Cacciatore


 Cacciatore, úgy lehetne lefordítani, hogy csirke, vadász módra. Ez egy népies olasz paradicsomos étel, amit csirkéből vagy nyúlból szoktak készíteni és hagymával, fűszernövényekkel, borral ízesítenek. Számtalan variációja létezik, ízléstől függően.

Könnyen elkészíthető és a sokáig tartó, ám alacsony lángon történő főzésnek köszönhetően nagyon ízletes, igazi ünnepi asztalra való étel.

 Hozzávalók:

-6 db egész csirkecomb
-1 fej vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-2 ek kacsazsír
-1 nagy sárgarépa
-1 paradicsomkonzerv (400g)
-1 ág rozmaring
-1 marék felkockázott szalonna vagy bacon
-1 tk oregánó, só, bors
-1 dl száraz fehérbor
-1 marék fekete olívabogyó
-1 kis babérlevél
-1 marék petrezselyem

Elkészítés:

Első lépésként keressünk egy akkora lefedhető edényt, amiben kényelmesen el fognak férni egymás mellett a csirkecombok.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd a kacsazsíron mindkét oldalukat süssük pirosra.


Ezután szedjük ki őket egy tányérra és a maradék zsiradékon pároljuk meg a felkockázott hagymát, fokhagymát, és nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát.



 Öntsük fel a borral, paradicsomkonzervvel, adjuk hozzá a fűszereket és pár percig forraljuk.

Rakjuk vissza bele a csirkecombokat, adjuk hozzá az olívabogyókat majd lefedve lassú tűzön még hagyjuk főni 1-1,5 órán keresztül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése